Könyvelőváltás

Könyvelőváltáson gondolkodik?

Könyvelőváltáson gondolkodik?

Gyakran keresnek fel olyan vállalkozók, akik valamilyen okból nem elégedettek a könyvelőjükkel és szeretnének váltani. Sokan évekig halogatják a könyvelőváltást és ezidő alatt a vállalkozásuk komoly károkat szenved el. Az alábbiakban összeszedtük azokat a leggyakoribb helyzeteket, amikor érdemes lépni és egy valóban profi és megbízható könyvelőre bízni a cége ügyeit.

“A jó könyvelő nem olcsó, a rossz könyvelő meg nagyon drága!”

Csima Melinda vagyok, a CSIMA Könyvelő Iroda vezetője. Szakképesített csapatommal 1994 óta foglalkozom könyveléssel, adóoptimalizálással, vállalkozások teljes körű számviteli, bér, és adóügyeivel. A precizitás, az alaposság, a szakmai felkészültség és a vállalkozó-barát hozzáállás a CSIMA Irodánál alapvető.

Amennyiben Ön könyvelőváltáson gondolkodik, forduljon hozzám bizalommal!

Mikor érdemes könyvelőt váltania?

Nem kommunikál a könyvelője?

Közeledik az év vége és szeretne tisztában lenni a vállalkozása helyzetével, de a könyvelője többszöri kérés ellenére sem küldi az eredményt?
Mi rendszeresen kommunikálunk!
Irodánk minden hónapban, a könyvelést követően elküldi önnek az eredménykimutatást, főkönyvi kivonatot, Áfa-kimutatást és a kifizetetlen vevő-, szállító állományt. Nagyobb cégnél igény esetén havonta amortizációt is számolunk, könyvelünk. Így az ügyvezető pontosan látja, ha veszteségesen működik a cége, vagy azt, hogyan növekszik a nyeresége.

Csúszik a bevallás, jön a bírság?

A könyvelője megcsúszott a határidőkkel és a folyószámláján már megjelent a bírság? Ezután a hatóságok az adószáma felfüggesztésével fogják fenyegetni, ami akár a vállalkozása végét is jelentheti, vagy az ügyvezetés alól évekre is felfüggeszthetik…
⇒ Naprakész, megbízható könyvelést biztosítunk!
Naprakészen könyvelünk, minden bevallást és mérleget határidőre benyújtunk. Késedelmünk egyedüli oka, ha az ügyfelünk nem adja át a szükséges dokumentumokat vagy információkat, hogy a munkánkkal haladjunk, időben elkészüljünk.

Hiányos a könyvelője szaktudása?

Nem tud válaszolni a könyvelője az Ön kérdéseire vagy nem kellően tájékozott?
⇒ Felkészültek vagyunk az adózási és könyvelési kérdésekben!
Nagyon sok energiát fordítunk a jogszabályok követésére. Rendszeresen részt veszünk szakmai továbbképzéseken és online oktatásokon. Irodánkban mindenki szakképesített, gyakran tartunk munkaértekezleteket, ahol az elmúlt időszak tapasztalatait megosztjuk egymással és átbeszéljük a tanulságokat.

Év végén kész helyzet elé lett állítva?

A könyvelője nem konzultált Önnel a beszámoló elkészítése során, gyakorlatilag Ön nélkül készítette el, és küldte be a mérleget? Emiatt csak a mérleg elkészültekor szembesült a cége eredményével, ami meghiúsíthatja a jövőbeli terveit – például nem tud pályázni, mert kiderült, hogy veszteséges.
⇒ Mi mindent egyeztetünk Önnel!
Munkatársaink a beszámoló főbb sarokszámait egyeztetik Önnel, felhívják a figyelmét a kedvezőtlen folyamatokra – például csökken a saját tőke, nagyon magas a pénztár egyenleg, vagy magas az eredménytartalék. A beszámolót csak az ügyvezető írásbeli jóváhagyása után tesszük közzé.

Könyvelője nem igényli vissza az ÁFÁ-t?

Egy ügyfelünknél döbbenten vettük észre, hogy az előző könyvelője több évnyi ÁFÁ-t nem igényelt vissza, mert félt az adóhatóság ellenőrzésétől – közel 1 milliós veszteséget okozva ezzel ügyfelemnek.
⇒ Mi magabiztosan és sikerrel képviseljük ügyfeleinket a hatóság előtt!
Nem félünk attól, ha az adóhatóságnál kell képviselni az ügyfelünket, például nagyobb adót visszaigényelni, vagy egy ellenőrzést végigvinni! Nagyon jó együttműködést alakítottunk ki az adóhatósággal, több ügyfelünket is sikerrel képviseltük már.

Elfáradt, lebetegedett a számvitelért, a bevallásokért felelős munkatársa?

Ha a könyvelője egyre többször fáradt, betegeskedik, és fennáll a veszélye annak, hogy akár máról-holnapra nem tudja elvégezni a feladatát, akkor ezzel bármikor kellemetlen helyzet elé állíthatja Önt.
⇒ Fiatalos és egészséges csapatban dolgozunk
Igyekszem nálam fiatalabb, okosabb, ügyesebb munkatársakkal körbevenni magam. Fontos számomra, hogy a feladatokat úgy osszuk el, hogy legyen közte átfedés, így ha valaki hiányzik, nem áll meg a munka. Szoktam is mondani, hogy “A Magányos farkasok ideje lejárt, Csapatban van az erő és a tudás!

Irreális áron dolgozik a könyvelője?

Lehet, hogy az Ön könyvelője irreálisan magas árakon dolgozik és mégis vannak problémák?
⇒ A pénzéért, nálunk rendben lesz a könyvelése!
Nálunk a könyvelése és az adóügyei magasan képzett szakemberek kezében van, így a cége biztonságban van és Ön nyugodtan aludhat. Teljes felelősséget vállalunk a munkánkért – kár esetén kártalanítjuk.

Szinte lehetetlen a könyvelőjét elérni?

Nem elérhető a könyvelője, nem veszi fel a telefont, nem válaszol az e-mailekre? Ez rengeteg frusztrációt okozhat egy elfoglalt vállalkozó számára, amire pont nincs szüksége!
⇒ Mi elérhetőek vagyunk!
Munkaidőben bármikor elérhet minket telefonon, az e-mailekre pedig 1 napon belül válaszolunk.

könyvelőváltás - CSIMA iroda

Precíz, alapos, tapasztalt és megbízható könyvelőt keres?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Bízza könyvelését profikra!
Kérjen ajánlatot tőlünk!